Falkor (på skødet) og Sally.

 

 

Jeg mødte Kennel Mc Alister = Tine, første gang på en udstilling i Brøndby, hvor jeg var for at finde ud af hvor jeg skulle købe min cairn nr. 2.

 

Jeg kendte i forvejen 2 af Tines cairner via en veninde Ada, så jeg vidste at jeg kunne lide typen af Tines avl , her er det vigtige for mig, den prægning hvalpene har modtaget, temperament og udstråling. Så jeg observerede mere på mennesket bag og hvordan hun behandlede sine cairner, det var en fornøjelse at se på, og lige meget hvor jeg ellers så hen, så jeg ikke noget der tiltalte mig så meget.

 

Da udstillingen var ved at være færdig, gik jeg ned og hilste på Ada og Tine, og talte om mit køb af cairn nr. 2. Det var en fornøjelse at opleve at det ikke bare var lige at sige at man gerne ville købe en cairn, men at Tine havde mange spørgsmål og overvejelser inden hun sagde ja til at jeg måtte være hvalpekøber hos hende.

 

I sensommeren 1999 købte jeg så Mc Alister´s Copper Coin, til daglig kaldet Falkor.

Det blev begyndelsen på et livslangt venskab med Tine, hun var der bare altid når man havde brug for råd og vejledning. Og hele ”pakken” man fik med var overdådig, på den måde at Tine gjorde alt                                                                                                                                                                                                                                                                             for at man skulle komme godt fra start med sin nye lille hvalp, blandt andet var der en mappe fyldt med gode råd og vejledninger, som jeg godt kunne have brugt da jeg et par år tidligere købte min første cairn (fra en helt anden kennel).

 

Med Falkor har jeg gået til lydighedstræning og agility. 

 

Sally (forrest i billedet) til sportræning.

 

Min ældste cairn  (Gizmo) var død kun 7½ år gammel , og en dag ca. 3 uger efter ringer Tine til mig, at hun er blevet kontaktet af tidligere hvalpekøbere, som desværre ikke længere kunne have deres 3½ år gamle cairn. Hun spurgte mig om jeg kunne have hende indtil vi fandt ud af hvad der skulle ske med hende – Selvfølgelig blev hun hos mig –

 

På den måde kom Mc Alister´s Irish Cream  til daglig kaldet Sally, ind i mit liv.

På en dejlig forårsdag i 2004 tog hun mig bare med storm, og hun er blevet mit ”hjertebarn”. Det viste sig senere at jeg faktisk havde siddet med hende som hvalp, da jeg var til Tines runde fødselsdag, og havde haft rigtig svært ved at give slip på hende.

 

Også her fulgte Tine hele tiden op på hvordan det gik, og hun kiggede flere gange ind til Sally – og mig. Igen den unikke opbakning, som jeg sætter så stor pris på.

 

Med Sally har jeg gået til spor, og brugt hende til at demonstrere hvordan en cairn arbejder med sin hjerne. Samt gået på udstillinger Sally er Dansk Champion.

 

Sally på egernjagt.

 

Sally måtte finde en vej over i det store valnøddetræ,

for at kunne få lov til at ”lege” med de søde egern.

Jeg kan fortælle at det ikke lykkedes – heldigvis.

Men hjernearbejdet er godt nok, klog lille pige.

 

 


Liva på sin mors mave.

 

Tine og jeg samarbejde om at Sally skulle have et kuld hvalpe. Der kom kun en hvalp en skøn lille livskraftig pige. På en novemberdag i 2005 (på Tines fødselsdag) fødte Sally ved kejsersnit  Mc Alister´s A Little Miracle til dagligt kaldet Liva.

 

Og som altid var Tine forudseende og på forkant med situationen, for hun ”forlangte” at jeg flyttede ind til hende nogle dage inden den forventede fødsel og at jeg blev der til hvalpene – altså Liva – havde vist at de var levedygtige.

 

Det var en hård følelsesmæssig oplevelse Tine og jeg havde sammen, men den bandt vores venskab endnu tættere sammen, og øgede min beundring, for Tines store indsigt og omsorg for sin avl og  hvalpekøbere.

 

Liva har jeg brugt til sportræning, og som babysitter i den hvalpelegestue jeg stod for da jeg boede på Frederiksberg. Det var hun ekstrem god til, fordi hendes Sally-mor gav sin gode prægning videre. Samt gået på udstillinger, hvor hun har fået masser af fine placeringer.

 

  Liva

 

På besøg hos Tine,

Fra venstre Sally, Sille og Liva.

 

 

 

Ydermere har Tine været til uvurderlig hjælp da jeg gerne selv ville have et kennelmærke, så uden hende havde det ikke været så nemt for mig at få det første kuld efter Liva.

 

Liva føder i marts 2008 5 hvalpe. Og selvfølgelig er Tine den der starter bilen, møder op og hjælper med at bedømme hvalpene, og se efter at alt er i orden.

 

Tine er et af de mest dedikerede mennesker jeg har mødt, der er ingen tvivl om at cairnerne er hendes et og alt – på den mest positive måde.

En hvalpekøber hos Mc Alister får så meget for de penge de giver for en hvalp, der er lagt et kæmpe arbejde i opvækst både i form af  valg til parring, foder til moderhunden, sundhedstjek af både moderhund og den valgte hanhund. Og det samme gør sig gældende for de hvalpe hun sælger, oveni har hvalpene fået en gennemtænkt god prægning, så de er klædt godt på til at flytte ud i deres nye hjem.

Selv vil jeg altid være Tine stor tak skyldig for den hjælp hun har ydet mig igennem alle de år jeg har nydt glæde af hendes fantastiske avlsarbejde med mine 3 dejlige cairner.

 

Margit Mars

Kystvej 5, Hjelm, 4990 Sakskøbing

m.mars@vip.cybercity.dk

 

KENNEL SALIVA