Vi overtog købte vores cairnhvalp Harry af Tine Mathari i marts 2007. Allerede i forbindelse med vores første besøg følte vi os som førstegangshundeejere i meget trygge hænder hos Tine. Allerede før vi besluttede os for at købe hvalp gav Tine sig god tid til at fortælle om racen, sine hvalpe og hvad vi kunne forvente os af en fremtid med egen cairn.

 

Harry flyttede hjem til os, da han var ca. 9 uger gammel. Idet vi bor i Sverige var det vigtigt at alle hans papirer, vacinationer og ormekurer var i orden, hvilket Tine selvfølgelig også havde hjulpet med. Med Harry medfulgte en meget udførlig manual som Tine har lavet. I den første tid var det en utrolig hjælp, idet vi kunne finde svar på de fleste spørgsmål, og Tine var altid klar til at svare på mails eller telefonopkald, hvis der var noget vi var i tvivl om.

 

Harry er i dag næsten to år gammel og vi har fået jordens skønneste lille hund. Han har charmeret sig ind på hele familen. Takket være det store arbejde Tine lægger i sin avl, har vi fået en hund med et herligt cairntemperament, som er kernesund og ikke mindst helt bedårende.

 

Harry er primært familiehund, men vi har prøvet forskellig træning med ham, herunder hvalpetræning, lydighed, agility og ikke mindst spor. Vi har også været til en enkelt hundeudstilling.

 

Det er med carinhvalpe som med alle andre ting her i livet: Man får hvad man betaler for. Det er derfor vigtigt, at man i forbindelse med sit hundekøb IKKE vælger at spare et par tusind og køber en billigere hund fra et tilfældigt kuld. Hos en DKK-opdrætter får man stambogen, der garanterer at hunden rent faktisk er den race som opdrætter oplyser og at den ikke er reultat af indavl.   

 

Som hvalpekøber kan jeg varmt anbefale at købe en hvalp hos Tine Mathari. Vores næste cairn skal helt sikkert være en McAlister-cairn

 

Leigh & Nanna Friend, Malmö