Vi havde besluttet os for at anskaffe os en hund, vores første, og det skulle være en cairn terrier.

Der skulle nu besøges forskellige kenneler. Vi havde som det første aftalt et besøg på Kennel McAlister. Vi kom ikke længere, for Tines store seriøsitet og engagement gjorde udslaget. 8 uger senere kunne vi hjembringe vores Rosa.

Rosa er nu 3½ år. Vi fik hende hjem da hun var 8 uger gammel. Inden da havde vi fået mulighed for at besøge hvalpekuldet flere gange, næsten ugentligt, og fulgt med i hvalpenes udvikling. Vi oplevede hver gang vi var der, at Tine holdt godt øje med sine hvalpe, tog sig af dem og gav den enkelte hvalp sin opmærksomhed. Tine rådgav os om hvilken af hvalpene vi skulle vælge. Som førstegangshundeejer var det en uvurderlig rådgivning. Og det betød at vi fik den ”rigtige” hvalp til vores familie med hjem.

Vi fik ikke bare en lille vidunderlig hvalp med hjem, men også en ”hundemanual”. Tine har samlet viden og erfaring om ernæring, pleje, opdragelse, sygdomme m.m. i et ringbind. Det er bare at slå op.

Tilpasningen til vores familie gik faktisk nemmere end vi havde forventet. På råd fra Tine havde vi ”barselsorlov”, så der var nogen hjemme de første 3 uger vi havde Rosa. Vi kunne i den periode stille og roligt vende Rosa til livet hos os og vi kunne vende os til hende.

Rosa har været på hvalpe socialiseringskursus, hvalpe træningshold, og senere kom hun til lydighedstræning. Hun har taget udfordringerne i stiv pote og elsket alle de vidunderlige godbidder der faldt af.

Rosa er meget nem at rejse med. Siden vi fik hende har hun tilbragt ferierne sammen med os. Både den årlige skiferie og ferierne sydpå om sommeren. Når vi kommer til et nyt sted falder hun hurtigt til ro og indretter sig efter forholdene. Jo, selvfølgelig skal der tages hensyn til hende og hendes behov. Men er hun sammen med os er hun tilfreds.

     

Rosa har kørt i timevis gennem Europa og overnattet undervejs på stilige, og mindre stilige, hoteller. Dyppet poterne i franske floder, oplevet middelalderbyer i Kroatien, besteget bjerge, tisset i sneen i alperne. Rosa har endda været på Michelin-restaurant og fået serveret tilpas tempereret vand i en skyggefuld gårdhave. Hun har sovet udendørs under milde sydlandske himmelstrøg, leget i meter høj sne på fjeldet, og nydt livet på havnefronten i Sant Tropez.

    

Rosa er en uundværlig del af vores familie. Hun er en pragtfuld hund, altid glad og veloplagt.

Og så er Rosa noget af det smukkeste….

 

 

Familien Køhler, Valby